Xips fets a casa

L’aperitiu, el que ens acompanya en els primers moments d’una trobada per dinar o sopar. NO ET COMPLIQUIS LA VIDA!!

Una recepta senzilla, fàcil i que et farà quedar bé: Xips de patata i moniato. Molt millor que posar les patates fregides de bossa ;). La idea és d’un amic cuiner a qui m’he pres la confiança de robar-li la recepta!

IMG_4930.JPG


NECESSITES: 

Ingredients:

  • Patates (compra-les al mercat municipal, a la fruiteria, al veí o les de l’hort!) Si vols filar prim, et recomano aquesta web on fan un recull dels tipus de patates i les seves coccions: TRIA LA PATATA IDEAL 
  • Moniato 
  • Oli de girasol (Consell de l’expert: No utilitzarem oli d’oliva, que té un gust molt intens, ja que busquem potenciar el gust de la patata i el moniat)
  • Sal
  • Canyella (aquest és el toc que les farà diferents!)

Utensilis:

  • Ganviet esmolat o mandolina
  • Fusta per tallar
  • Paella
  • Escumadora
  • Paper absorbent
  • Plat
  • Bol

Screen Shot 2017-10-30 at 19.35.21


COM HO FAIG? 

  1. El primer pas, potser que sigui el més difícil de la recepta, talla les patates i els moniatos ben prims, quasi transparents. Aquí cadascú tria com ho fa, a mà amb un bon ganivet, amb una mandolina… Enginy al poder! Com més prim més cruixent!
  2. Fregir amb l’oli de girasol (Consell de l’expert: NO TENIR L’OLI MOLT CALENT!, concretament a 130º – 140º, si estigués molt calent la patata i el boniato ens agafaria un color fosc i poc lluent!)
  3. Un cop tenim els xips dins la paella remenar per aconseguir un color més clar, és important també no tirar-n’hi molts de cop! Fregir fins que canvi la textura cap a cruixent.
  4. Les posem en un plat amb paper absorbent i hi tirem sal i canyella!
  5. Els posem en un bol i a provar-los!

Screen Shot 2017-10-30 at 19.35.03

Deixa un comentari