L’aperitiu, el que ens acompanya en els primers moments d’una trobada per dinar o sopar. NO ET COMPLIQUIS LA VIDA!!
Una recepta senzilla, fàcil i que et farà quedar bé: Xips de patata i moniato. Molt millor que posar les patates fregides de bossa ;). La idea és d’un amic cuiner a qui m’he pres la confiança de robar-li la recepta!
NECESSITES:
Ingredients:
- Patates (compra-les al mercat municipal, a la fruiteria, al veí o les de l’hort!) Si vols filar prim, et recomano aquesta web on fan un recull dels tipus de patates i les seves coccions: TRIA LA PATATA IDEAL
- Moniato
- Oli de girasol (Consell de l’expert: No utilitzarem oli d’oliva, que té un gust molt intens, ja que busquem potenciar el gust de la patata i el moniat)
- Sal
- Canyella (aquest és el toc que les farà diferents!)
Utensilis:
- Ganviet esmolat o mandolina
- Fusta per tallar
- Paella
- Escumadora
- Paper absorbent
- Plat
- Bol
COM HO FAIG?
- El primer pas, potser que sigui el més difícil de la recepta, talla les patates i els moniatos ben prims, quasi transparents. Aquí cadascú tria com ho fa, a mà amb un bon ganivet, amb una mandolina… Enginy al poder! Com més prim més cruixent!
- Fregir amb l’oli de girasol (Consell de l’expert: NO TENIR L’OLI MOLT CALENT!, concretament a 130º – 140º, si estigués molt calent la patata i el boniato ens agafaria un color fosc i poc lluent!)
- Un cop tenim els xips dins la paella remenar per aconseguir un color més clar, és important també no tirar-n’hi molts de cop! Fregir fins que canvi la textura cap a cruixent.
- Les posem en un plat amb paper absorbent i hi tirem sal i canyella!
- Els posem en un bol i a provar-los!